ISOL http://newsite.isol.gr web hosting isol.gr Greece Domain Name Registration Tue, 28 May 2019 08:40:19 +0000 el hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.26 Πως να «καθαρίσετε» αποτελεσματικά το χακαρισμένο Joomla site σας http://newsite.isol.gr/2019/05/22/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84/ http://newsite.isol.gr/2019/05/22/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84/#respond Wed, 22 May 2019 16:05:10 +0000 http://newsite.isol.gr/?p=10211
Περισσότερα]]>
Από τη στιγμή που το site σας έχει outdated open source scripts είναι θέμα χρόνου να γίνουν exploited. Αν έχουν ήδη γινει expoited θα πρέπει να καθαριστούν και να γίνουν updated στο τελευταίο version. To ίδιο ισχύει και για τα Extensions. Αν το site δεν καθαριστεί εντελώς ακόμα και να προχωρήσετε στα απαραίτητα updates τα κενά ασφαλείας παραμένουν. Να διατηρείτε τα site και τα extensions σας πάντα στα πιο πρόσφατα versions.

Εάν συμβεί να χακαριστεί το site σας, συνήθως είναι καλύτερο να μην χρονοτριβήσετε με τη διαδικασία καθαρισμού, δεδομένου πως μια γρήγορη επαναφορά θα ελαχιστοποιήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί. Εάν το Joomla site σας έχει χακαριστεί τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τον κακόβουλο κώδικα και την πρόληψη μελλοντικών επιθέσεων.

Αρχικά επείγοντα μέτρα

1. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να απενεργοποιήσετε εντελώς το site σας και να επιτρέπετε την πρόσβαση μόνο από τη δική σας διεύθυνση IP. Με αυτό τον τρόπο θα θέσετε σε καραντίνα το site σας, έτσι ώστε οι hackers να μην είναι σε θέση να επεξεργαστούν αρχεία και βάση δεδομένων. Αυτό το βήμα είναι πολύ βασικό. Εάν δεν απενεργοποιήσετε το site σας οι επισκέπτες σας θα έχουν πρόσβαση σε επιβλαβές περιεχόμενο. Επιπλέον, οι μηχανές αναζήτησης (Google, MSN, κλπ) θα αποκλείσουν το site σας και θα εμφανίζονται μηνύματα προειδοποίησης σε όλους τους επισκέπτες. Ο ευκολότερος τρόπος για να θέσετε σε καραντίνα το site σας είναι να επεξεργαστείτε το αρχείο .htaccess και να επιτρέψετε την πρόσβαση μόνο από τη δική σας διεύθυνση IP. Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες δύο γραμμές (λειτουργούν στους διακομιστές Apache):

deny from all
allow from IP_ADDRESS

Αντικαταστήστε το IP_ADDRESS με τη δική σας διεύθυνση IP. Μόλις το κάνετε αυτό το site θα είναι εκτός λειτουργίας για τους επισκέπτες σας. Βγάζοντας εκτός λειτουργίας το site σας κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης δεν θα επηρεάσει τα μελλοντικά rankings σας στις μηχανές αναζήτησης. Καλό είναι να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη σελίδα λάθους 403 ώστε να ενημερώνει τους επισκέπτες ότι το site σας είναι προσωρινά κλειστό για συντήρηση.
Μην βασίζεστε στη λειτουργία συντήρησης του Joomla (maintenance mode) – δεν έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το site σας από επιθέσεις στο διαδίκτυο.

2. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε ο μόνος που έχει πρόσβαση στο hosting λογαριασμό / site σας πρέπει να αλλάξετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης – Joomla administrators, χρήστες FTP, χρήστες MySQL database, λογαριασμοί cPanel, κλπ. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το κάνετε αυτό, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον provider του hosting λογαριασμού σας και να ζητήσετε βοήθεια.


Επαναφορά του site σας από ένα καθαρό αντίγραφο ασφαλείας & Ενημέρωση του Joomla!

3. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να λειτουργήσει ξανά το site σας είναι να το επαναφέρετε από ένα καθαρό και λειτουργικό αντίγραφο ασφαλείας*. Ωστόσο, πριν το κάνετε αυτό θα πρέπει να αφαιρέσετε τα μολυσμένα αρχεία και βάση δεδομένων του Joomla, έτσι ώστε να μην είναι προσβάσιμα στο κοινό. Αντί να διαγράψετε το site, μετακινήστε τα αρχεία και τη βάση δεδομένων του Joomla σε μια ασφαλή τοποθεσία για περαιτέρω ανάλυση. Δημιουργήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας του μολυσμένου site (αρχεία + βάση δεδομένων) και αποθηκεύστε τα σε ένα ξεχωριστό φάκελο που δεν είναι προσβάσιμος μέσω ενός web browser. Έπειτα χρησιμοποιήστε το καθαρό αντίγραφο ασφαλείας για να επαναφέρετε το site.

*Σημειώστε ότι η ακόλουθη διαδικασία θα σβήσει όλες τις αλλαγές ή/και προσθήκες που έγιναν στο διάστημα μετά από τη λήψη του αντιγράφου ασφαλείας που θα τοποθετήσετε.

4. Ελέγξτε το site σας και βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Σε αυτό το στάδιο, καταφέρατε να αποκαταστήσετε το site σας, αλλά είναι ευάλωτο και δεν μπορείτε ακόμα να αφαιρέσετε την καραντίνα. Επιπλέον, θα πρέπει να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης για όλους τους χρήστες του Joomla μια ακόμη φορά. Αυτό είναι απαραίτητο, διότι οι κωδικοί άλλαξαν όταν κάνατε επαναφορά της βάσης δεδομένων από το αντίγραφο ασφαλείας. Πολύ συχνά οι ιστοσελίδες Joomla χακάρονται εξαιτίας παρωχημένων extensions, plugins ή ακόμα και του ίδιου του πυρήνα του Joomla. Έτσι, το επόμενο βήμα είναι να αναβαθμίσετε το Joomla καθώς και όλα τα extensions και plugins στις τελευταίες διαθέσιμες σταθερές εκδόσεις.

Τελικά βήματα

5. Σαρώστε το μολυσμένο αντίγραφο ασφαλείας του site σας (αρχεία + DB) με τη χρήση ενός τοπικού προγράμματος Anti-Virus. Όταν σαρώσετε το μολυσμένο αντίγραφο ασφαλείας, θα δείτε μια πλήρη λίστα με τα κακόβουλα αρχεία και στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα αρχεία καταγραφής πρόσβασης στο server για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στο site σας. Θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να εντοπίσετε την πηγή της επίθεσης (δυστυχώς μερικές φορές αυτό δεν είναι δυνατό). Ο εντοπισμός της επίθεσης είναι δύσκολος και μπορεί να χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια από τον provider του hosting λογαριασμού σας.

6. Αφαιρέστε την καραντίνα, έτσι ώστε το site σας θα είναι και πάλι προσβάσιμο από το κοινό. Εάν η Google έχει χαρακτηρίσει το site σας ως επιβλαβές θα πρέπει να ζητήσετε επανεξέταση μέσα από τον λογαριασμό σας Webmaster Tools.

Επιπλέον χρήσιμα links:
https://docs.joomla.org/Security_Checklist/You_have_been_hacked_or_defaced

Extensions που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το site σας secure:
https://extensions.joomla.org/category/access-a-security/site-security
https://extensions.joomla.org/extension/securitycheck


Online checkers (free & remote scanners)

https://sitecheck.sucuri.net/
https://www.virustotal.com/

]]>
http://newsite.isol.gr/2019/05/22/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84/feed/ 0
Πως να «καθαρίσετε» αποτελεσματικά το χακαρισμένο wordpress site σας http://newsite.isol.gr/2019/05/19/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%bf/ http://newsite.isol.gr/2019/05/19/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%bf/#respond Sun, 19 May 2019 13:37:25 +0000 http://newsite.isol.gr/?p=10204
Περισσότερα]]>
Από τη στιγμή που το site σας έχει outdated open source scripts είναι θέμα χρόνου να γίνουν exploited. Αν έχουν ήδη γινει expoited θα πρέπει να καθαριστούν και να γίνουν updated στο τελευταίο version. To ίδιο ισχύει και για τα Plugins. Αν το site δεν καθαριστεί εντελώς ακόμα και να προχωρήσετε στα απαραίτητα updates τα κενά ασφαλείας παραμένουν. Να διατηρείτε τα site και τα plugin σας πάντα στα πιο πρόσφατα versions.

Εάν συμβεί να χακαριστεί το site σας, συνήθως είναι καλύτερο να μην χρονοτριβήσετε με τη διαδικασία καθαρισμού, δεδομένου πως μια γρήγορη επαναφορά θα ελαχιστοποιήσει τη ζημιά που έχει προκληθεί.

Παρόλο που οι περισσότερες πηγές προτείνουν να αναβαθμίσετε το WordPress σας στην πιο πρόσφατη έκδοση, η κίνηση αυτή δεν θα αποτρέψει νέα εισβολή από τους χάκερς καθώς μπορεί να έχουν αφήσει κάποιο κρυμμένο αρχείο σε κατάλογο που δεν αντικαθίσταται από την αναβάθμιση, μπορεί να έχουν εισάγει κώδικα στο θέμα ή μπορεί να έχουν δημιουργήσει κάποιον χρήστη που του έχουν δώσει δικαιώματα admin. Όλα τα παραπάνω μπορούν να του δώσουν ξανά πρόσβαση ακόμα και μετά την αναβάθμιση. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία βήμα-βήμα ώστε να καθαρίσετε εντελώς και να επαναφέρετε το WordPress blog σας.


1. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (backup) της σελίδας και της βάσης δεδομένων.

Ακόμα και ένα χακαρισμένο αντίγραφο του blog σας περιέχει πολύτιμες πληροφορίες και αρχεία. Αν κάτι πάει στραβά με τη διαδικασία εκκαθάρισης, δεν θα χάσετε αυτά τα δεδομένα. Στη χειρότερη περίπτωση απλά θα επαναφέρετε τη χακαρισμένη σελίδα σας και θα ξεκινήσετε από την αρχή τη διαδικασία.

2. Κρατήστε ένα αντίγραφο των αρχείων εικόνων που έχετε ανεβάσει.

Τα αρχεία εικόνων σε γενικές γραμμές δεν αποτελούν κίνδυνο ασφάλειας και ειδικά αυτά που έχετε ανεβάσει εσείς (σε αντίθεση με αυτά που περιλαμβάνονται σε κάποιο πρότυπο, για παράδειγμα) θα είναι δυσκολότερο να εντοπιστούν και να αντικατασταθούν μετά τη διαδικασία διόρθωσης. Επομένως, καλό είναι να πάρετε ένα αντίγραφο όλων των εικόνων που περιέχονται στο φάκελο που τα έχετε ανεβάσει ώστε να αποφύγετε κατεστραμένες εικόνες σε μελλοντικές αναρτήσεις. Για οποιαδήποτε αρχεία που προσφέρετε στους επισκέπτες σας όπως αρχεία zip, plugins ή php scripts, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν παραβιαστεί, καλό είναι να πάρετε νέα αντίγραφα από την αρχική πηγή και να τα ξανανεβάσετε.

3. Κατεβάστε μια νέα έκδοση του WordPress, όλα τα plugins που χρειάζεστε και ένα καθαρό πρότυπο.

Χρησιμοποιώντας το plugin αυτόματης αναβάθμισης του WordPress, η αναβάθμιση είναι ευκολότερη όποτε βγαίνει μια νέα έκδοση, αλλά αντικαθιστά μόνο συγκεκριμένα αρχεία του WordPress και δεν διαγράφει παλιά αρχεία. Αφήνει επίσης τα τρέχοντα θέματα και plugins όπως είναι. Αυτό σημαίνει πως εάν χρησιμοποιηθεί σε ένα ήδη χακαρισμένο blog, μπορεί κάλλιστα να επιτρέψει στους χάκερς να εισβάλλουν ξανά. Επομένως καλό είναι να ξεκινήσετε από την αρχή σε ό,τι αφορά το τμήμα των αρχείων κατά την εγκατάσταση.

4. Διαγράψτε όλα τα αρχεία και τους φακέλους στον κατάλογο WP, είτε μέσω FTP (πιο αργά) ή μέσω του File Manager του Control Panel (γρηγορότερα).

Αφού έχετε πάρει αντίγραφα από όλα τα αρχεία που χρειάζεστε και των ανεβασμένων εικόνων, διαγράψτε εντελώς το σύνολο του καταλόγου που βρίσκεται το blog σας. Αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να διαγράψετε όλα τα μολυσμένα αρχεία. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω FTP, που είναι αργή διαδικασία και μπορεί να σας αποσυνδέσει κάποια στιγμή λόγω flooding του server με εντολές FTP. Εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε μέσω του File Manager του Control Panel ή μέσω της γραμής εντολών εάν έχετε πρόσβαση shell.

5. Ανεβάστε ξανά τα νέα αντίγραφα που μόλις πήρατε.

Εάν ο FTP client που χρησιμοποιείτε το υποστηρίζει και το επιτρέπει και ο πάροχός σας, αυξήστε τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων για upload ώστε να μειωθεί ο συνολικός χρόνος που χρειάζεστε. Επίσης, μην ξεχάσετε να επεξεργαστείτε και να μετονομάσετε το αρχείο wp-config.php (στην αρχική αποσυμπίεση ονομάζεται wp-config-sample.php).

6. Εκτελέστε την αναβάθμιση της βάσης δεδομένων (http://……/wp-admin/upgrade.php).

Η αναβάθμιση θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στη δομή της βάσης δεδομένων σας για να υποστηρίξει την τελευταία έκδοση του WordPress.

7. Προχωρήστε άμεσα σε αλλαγή του κωδικού πρόσβασης διαχειριστή.

Εάν έχετε περισσότερους από έναν διαχειριστές και δεν αλλάζουν τους κωδικούς τους, προχωρήστε σε αλλαγή του επιπέδου χρηστών. Εάν δεν αναγνωρίζετε κάποιον στη λίστα χρηστών με δυνατότητα επεξεργασίας, καλύτερα να τον διαγράψετε.

 

Επιπλέον χρήσιμα links:
https://www.wordfence.com/learn/has-my-site-been-hacked/
https://www.siteground.com/tutorials/wordpress/wordpress_security.htm

Plugins που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το site σας secure:
http://wpdean.com/best-wordpress-security-plugins/

Online checkers (free & remote scanners)
https://sitecheck.sucuri.net/
https://www.virustotal.com/
]]>
http://newsite.isol.gr/2019/05/19/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%84%ce%bf/feed/ 0
WordPress plugins http://newsite.isol.gr/2019/05/18/wordpress-plugins/ http://newsite.isol.gr/2019/05/18/wordpress-plugins/#respond Sat, 18 May 2019 09:30:58 +0000 http://newsite.isol.gr/?p=10349
Περισσότερα]]>
Ένα WordPress plugin είναι ένα πρόγραμμα ή προγράμματα που χρησιμοποιούνται μαζί με τη βασική εγκατάσταση του WordPress. Ενισχύει την εμπειρία του χρήστη, διότι χειρίζεται ορισμένα πράγματα που το WordPress δεν μπορεί. Μπορεί να βελτιώσει το SEO, να παρακολουθεί σχόλια για spam ή για να κάνει μια σειρά από άλλα πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν το site σας με βάση μια συγκεκριμένη ανάγκη. Υπάρχουν περίπου 30.000 plugins διαθέσιμα.


Jetpack
Το Jetpack έχει τόσα πολλά χαρακτηριστικά που είναι δύσκολο να επιλέξουμε ποια θα επισημάνουμε. Έχει μια γραμμή εργαλείων που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τη δραστηριότητα στο site σας. Υπάρχουν συνδρομές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις αναρτήσεις και τα σχόλια στο blog σας. Έχει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας CSS που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας χωρίς να αλλάξετε ή να τροποποιήσετε το θέμα.
Contact Form 7
Αυτό το plugin είναι δημοφιλές επειδή είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε πολλαπλά sites. It can also support Ajax powered submitting along with CAPTCHA and Akismet spam filtering. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν αυτό το plugin, επειδή είναι εύκολο στη χρήση.
Google XML Sitemaps
Αυτό το plugin βοηθά τις μηχανές αναζήτησης (περιλαμβάνει το Google και Bing) να κατατάξει blog σας. Ανιχνεύει ολόκληρη την ιστοσελίδα σας και δημιουργεί ένα χάρτη ιστοτόπου που καθιστά ευκολότερο για τις μηχανές αναζήτησης να κατατάξουν το site σας. Το plugin είναι ελαφρύ και πραγματικά απαραίτητο για τις μεθόδους SEO σας.
WordPress SEO by Yoast
Αυτό το δημοφιλές WordPress Plugin έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Είναι απολύτως απαραίτητο για τις προσπάθειές σας στο SEO. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αυξημένη υποστήριξη, ανάλυση σελίδων, βελτιστοποιεί αυτόματα και εισάγει meta tags και στοιχεία συνδέσμων, Advanced XML χαρτών ιστοτόπων, βελτιστοποίηση RSS, ενσωμάτωση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και είναι διαθέσιμο σε 24 διαφορετικές γλώσσες.
Akismet
Εάν ανησυχείτε για spam στο τμήμα σχολίων σας, αυτό είναι το plugin που χρειάζεστε καθώς ελέγχει όλα τα σχόλια στο blog ή την ιστοσελίδα σας. Αν υπάρχει spam, θα λάβετε μια ειδοποίηση.
NextGEN Gallery
Αυτό είναι μακράν ένα από τα πιο δημοφιλή plugins. Διαθέτει μια ισχυρή μηχανή για να ανεβάσετε και να διαχειριστείτε εικόνες. Μπορείτε να εισάγετε meta δεδομένα, να επεξεργαστείτε τις μικρογραφίες, να προσθέσετε γρήγορα υδατογραφήματα. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε διαφορετικές γκαλερί σε άλμπουμ.

]]>
http://newsite.isol.gr/2019/05/18/wordpress-plugins/feed/ 0
Τι είναι τα Google Analytics http://newsite.isol.gr/2019/05/17/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-google-analytics/ http://newsite.isol.gr/2019/05/17/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-google-analytics/#respond Fri, 17 May 2019 14:57:41 +0000 http://newsite.isol.gr/?p=10302
Περισσότερα]]>
Το Google Analytics είναι μια δωρεάν υπηρεσία web analytics που προσφέρεται από την Google. Το πρόγραμμα ελέγχει και δίνει αναφορές σχετικά με την κίνηση της ιστοσελίδας. Το Google Analytics είναι πλέον η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη υπηρεσία αναλύσεων που χρησιμοποιείται στο Διαδίκτυο.

Γιατί είναι σημαντικό το Google Analytics;

Γνωρίζοντας ακριβώς τι αρέσει και τι όχι στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google Analytics στην ιστοσελίδα μου;

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε τη χρήση του Google Analytics στην ιστοσελίδα σας. Ξεκινήστε με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Google Analytics. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Δημιουργία Λογαριασμού» και ακολουθήστε τα βασικά βήματα διαμόρφωσης του λογαριασμού. Στη συνέχεια θα σας δοθεί ένας πηγαίος κώδικας για να μπει στο back end της ιστοσελίδας σας.

Ποιοι είναι οι στόχοι του Google Analytics και γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται;

Μετά την εγκατάσταση του κώδικα Google Analytics στο back end της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να αποφασίσετε ποιες από τις ενέργειες των επισκεπτών σας θέλετε να εποπτεύετε. Το Google Analytics αναφέρεται σε αυτά ως στόχους. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιες τάσεις περιεχομένου είναι καλύτερες για τους χρήστες σας.

Οι τέσσερις βασικοί στόχοι περιλαμβάνουν:

Προορισμός – ένα συγκεκριμένο σημείο στην ιστοσελίδα σας.

Διάρκεια – Για πόση ώρα κάποιος περιηγείται στην ιστοσελίδα σας.

Σελίδα / Οθόνες Ανά Επίσκεψη – Ποιες οθόνες και σελίδες εξετάζει ένας επισκέπτης κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης.

Εκδηλώσεις – Τι κάνει ένας επισκέπτης κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης συμπεριλαμβανομένων των κλικ στις διαφημίσεις, τα social media και προβολές βίντεο.

Πώς μπορώ να μάθω πώς βρίσκουν τη σελίδα μου οι επισκέπτες και να τους κάνω να την επισκέπτονται συχνά;

Το χαρακτηριστικό Λέξεις-Κλειδιά (Keywords) του Google Analytics σας δείχνει ποιοι όροι έφεραν τους επισκέπτες σας μέσω της μηχανής αναζήτησης.

Μπορώ να παρακολουθώ καμπάνιες μου Google Adsense με το Google Analytics;

Ναι, μπορείτε να παρακολουθείτε τις καμπάνιες σας του Google Adsense μέσω του Google Analytics. Εάν ο στόχος σας είναι να κερδίσετε χρήματα μέσω πρωτοβουλιών Adsense, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα αναφορών του Google Analytics. Αυτό το χαρακτηριστικό θα σας ενημερώσει λεπτομερώς ποια σελίδα ήταν η καλύτερη και ποια είχε τα περισσότερα έσοδα.

Πώς μπορώ να δω ποια προγράμματα περιήγησης και συσκευές χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να δουν την ιστοσελίδα μου?

Στην ενότητα audience του Google Analytics, μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα των web browsers, των λειτουργικών συστημάτων και των συσκευών που έχουν χρησιμοποιήσει οι επισκέπτες σας για να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας.

]]>
http://newsite.isol.gr/2019/05/17/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-google-analytics/feed/ 0
Τι είναι το WordPress http://newsite.isol.gr/2019/05/16/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-wordpress/ http://newsite.isol.gr/2019/05/16/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-wordpress/#respond Thu, 16 May 2019 09:33:39 +0000 http://newsite.isol.gr/?p=10352 Το WordPress είναι ένα δωρεάν ανοικτού κώδικα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Είναι πιθανόν το ευκολότερο και πιο ισχυρό εργαλείο blogging και διαχείρισης περιεχομένου που υπάρχει σήμερα. Πολλά από τα πιο γνωστά blogs, ειδησεογραφικά πρακτορεία και ιστοσελίδες μουσικής μαζί με δεκάδες εταιρείες του Fortune 500 χρησιμοποιούν WordPress.

Το WordPress είναι δωρεάν. Μπορείτε να το κατεβάσετε για τοπική εγκατάσταση από το WordPress.org. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μια υπηρεσία που φιλοξενείται στο WordPress.com. Το WordPress είναι ένα δωρεάν web-based λογισμικό που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει και να διατηρήσει μια ιστοσελίδα ή blog.

Αρχικά προοριζόταν ως ένας εύκολος τρόπος για την δημιουργία blog. Τώρα, χάρη σε μια μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών ανοικτού κώδικα έχει επεκτείνει δυνατότητές του και μπορεί πλέον να φιλοξενήσει κανονικές ιστοσελίδες επίσης.

Το σημερινό WordPress είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία πλήρους μεγέθους ιστοσελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μεγάλων επιχειρήσεων.

Καθημερινά σχεδόν 20.000 άνθρωποι βγάζουν χρήματα χρησιμοποιώντας του WordPress. Περίπου 17 τοις εκατό των ιστοσελίδων σε ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν, λόγω του WordPress.

Υπάρχουν πολλά plugins διαθέσιμα για WordPress. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω από 19.000 WordPress plugins διαθέσιμα. Αυτά τα plugins μπορούν να ενισχύσουν το WordPress site σας.

Το WordPress είναι μία από τις πιο απαιτούμενες δεξιότητες παγκοσμίως. Οι εταιρείες θέλουν να ξέρουν ότι οι υποψήφιοι απασχόλησης μπορούν να διαχειριστούν το WordPress site τους. Δεν είναι δύσκολο να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το WordPress.

Το WordPress προσφέρει μεταφράσεις σε ένα πλήθος διαφορετικών γλωσσών. Οι γλώσσες περιλαμβάνουν Ελληνικά, Γερμανικά, Κροατικά, Σλοβενικά, Ιαπωνικά, Νορβηγικά, Εβραϊκά, Ισπανικά, Ινδονησιακά, Σουηδικά, Ρουμανικά, Σλοβακικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Scottish Gaelic, Ιταλικά, Γαλλικά και Ολλανδικά μεταξύ άλλων.

]]>
http://newsite.isol.gr/2019/05/16/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-wordpress/feed/ 0
CMS – Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου http://newsite.isol.gr/2019/05/15/cms-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%87%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85/ http://newsite.isol.gr/2019/05/15/cms-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%87%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85/#respond Wed, 15 May 2019 15:11:53 +0000 http://newsite.isol.gr/?p=10309
Περισσότερα]]>
Όταν πρόκειται για συστήματα διαχείρισης περιεχομένου έχετε πολλές επιλογές. Ανεξάρτητα από το τι είδους ιστοσελίδα επιχειρείτε να κατασκευάσετε υπάρχει σίγουρα ένα που ταιριάζει απόλυτα. Όταν πρόκειται για τα καλύτερα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου μερικά είναι γνωστά ονόματα, ενώ άλλα είναι λίγο λιγότερο γνωστά.

WordPress
Κάποια στιγμή συζητήθηκε κατά πόσον ή όχι το WordPress ήταν ένα πραγματικό σύστημα CMS, λόγω των ριζών του ως πλατφόρμα blogging. Η συζήτηση αυτή έχει λίγο πολύ τελειώσει τώρα που το WordPress χρησιμοποιείται σε πλήθος sites που δεν έχουν σχέση με το blogging. Μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα, από απλές πολυσέλιδες στυλ φυλλαδίου ιστοσελίδες έως πλήρεις ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν plugins. Υπάρχουν χιλιάδες θέματα που διατίθενται για το WordPress, μαζί με plugins και widgets για να γίνει πιο λειτουργικό.

Joomla
Το Joomla μπορεί να λειτουργεί μια κανονική ιστοσελίδα, αλλά χρησιμοποιείται επίσης και για τα πράγματα όπως τον έλεγχο αποθεμάτων, συστήματα κρατήσεων και για περίπλοκους καταλόγους επιχειρήσεων. Το Joomla έχει μια σημαντική ιστορία ανάπτυξης με μια ενεργή κοινότητα προγραμματιστών, έτσι δεν είναι δύσκολο να βρείτε πληροφορίες για αυτό. Δεν έχει τόσα πολλά θέματα διαθέσιμα όπως το WordPress, αλλά υπάρχουν αρκετά.

Drupal
Το Drupal διαθέτει δεκάδες χαρακτηριστικά για την κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών sites. Έχει επίσης πληθώρα εργαλείων που βοηθούν να οργανώσετε το περιεχόμενο ενός site. Το Drupal έχει περισσότερα από 6.000 add-ons, ώστε να είναι εύκολο να επεκταθεί η λειτουργικότητά του.

Expression Engine
Αυτό είναι ένα υβριδικό λογισμικό που συνδυάζει εμπορικό και ανοικτού κώδικα λογισμικό. Υπάρχουν πάρα πολλές έγκυρες ιστοσελίδες που φτιάχτηκαν χρησιμοποιώντας το Expression Engine. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν τόσα πολλά plugins και add-ons για το Expression Engine. Το θετικό είναι ότι το λογισμικό δίνει έμφαση στην ασφάλεια χωρίς να έχουν καταγραφεί ποτέ σημαντικές παραβιάσεις ασφάλειας.

Text Pattern
Αυτό το σύστημα CMS συχνά παραβλέπεται. Είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο CMS που είναι εύκολο στη χρήση. Είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη, ώστε ακόμα και χρήστες χωρίς τεχνικές γνώσεις να μπορούν εύκολα να δουλέψουν με αυτό. Δεν έχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων ή πρότυπα διαθέσιμα.

]]>
http://newsite.isol.gr/2019/05/15/cms-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%87%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85/feed/ 0
Τι είναι η cache (προσωρινή μνήμη); http://newsite.isol.gr/2019/05/14/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-cache-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%bc%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b7/ http://newsite.isol.gr/2019/05/14/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-cache-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%bc%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b7/#respond Tue, 14 May 2019 15:25:36 +0000 http://newsite.isol.gr/?p=10320
Περισσότερα]]>
Η προσωρινή μνήμη είναι μια ομάδα δεδομένων τα οποία ζητούνται συχνά και είναι τοπικά αποθηκευμένα με τρόπο που να μπορούν να ανακτηθούν γρήγορα. Αντιπροσωπεύει ένα υποσύνολο μιας μεγαλύτερης ομάδας δεδομένων. Η μνήμη cache είναι φυσικά πιο κοντά στον αιτούντα έτισ τα περιεχόμενά της μπορούν να προσπελαστούν πιο γρήγορα από τα δεδομένα στο ευρύτερο αρχείο.Τα προγράμματα περιήγησης (browsers) αποθηκεύουν συχνά πρόσβασιμες ιστοσελίδες, ώστε να μπορούν να προσπελαστούν πιο γρήγορα.

Τι είναι μια προσωρινή μνήμη web (web cache);

Η προσωρινή μνήμη web είναι μια ομάδα από τοπικά αποθηκευμένες ιστοσελίδες, ενσωματωμένες εικόνες και άλλα είδη ψηφιακών αντικειμένων που ανακτώνται μέσω του Διαδικτύου που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου ή http. Αυτό είναι γνωστό ως web cache. Ένας web cache proxy server είναι μια κοινόχρηστη μνήμη cache web. Οι εταιρείες web design συχνά χρησιμοποιούν κρυφές web firewallches για να επιταχύνουν την ταχύτητα φόρτωσης του πελάτη. Οι σύμβουλοι SEO χρησιμοποιούν προσωρινές μνήμες web γιατί θεωρείται πως ενισχύονται οι επιδόσεις.

Τι είναι μια κατανεμημένη μνήμη web cache;

Είναι μια ομάδα caching proxy servers οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους για να βρουν τοπικά αντίγραφα των ζητούμενων αντικειμένων.

Ποιες είναι μερικές από τις εναλλακτικές χρήσεις των caching proxies;

Οι servers caching proxy χρησιμοποιούνται για να περιοριστεί η πρόσβαση σε εμπιστευτικούς πόρους, για να αποκλειστεί η πρόσβαση σε συσκεκριμένα sites ή για να δημοσιεύονται έγγραφα και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο πίσω από firewall.

– Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση caching proxies;
Όταν χρησιμοποιείτε caching proxies μειώνεται η κυκλοφορία του δικτύου σε δίκτυα εταιριών web hosting, επιταχύνεται ο χρόνος πρόσβασης στα ζητούμενα έγγραφα και παρέχει ένα αποτελεσματικότερο εύρος ζώνης του δικτύου.
– Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;
Όταν χρησιμοποιείτε έναν caching proxy διατρέχετε τον κίνδυνο η αναζήτηση να σας επιτρέψει ένα παλιό έγγραφο.

Πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε μια προσωρινή μνήμη web;

Η προσωρινή μνήμη web εγκαθίσταται ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης iAS. Μπορείτε να ρυθμίσετε την προσωρινή μνήμη web από τη σελίδα διαχείρισης της web cache.

Πώς μπορώ να κάνω τις σελίδες να φορτώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα με προσωρινές μνήμες;

To make an object cacheable you want to it to have the longest freshness time set. Validation makes it reduce the time it takes to see an object.

 

]]>
http://newsite.isol.gr/2019/05/14/%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-cache-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%bc%ce%bd%ce%ae%ce%bc%ce%b7/feed/ 0